Dit zijn de top 4 beste ijssalons in Overijssel!

De zomer staat alweer voor de deur en dat betekent ijs! Als je op vakantie gaat in Overijssel of toevallig in de buurt bent, wil je natuurlijk het beste ijs proberen. Maar waar kan je het beste ijs vinden in deze natuurrijke provincie? Dat vertellen we je in dit blog!

1. Herberg Swaen

In het dorpje Den Ham vind je ijssalon Herberg Swaen met heerlijk ijs én een mooie omgeving! Het ijs wordt met natuurlijke ingrediënten gemaakt en is zonder conserveringsmiddelen, puur natuur dus! Daarnaast is er genoeg keuze, je kan kiezen tussen maar liefst 24 smaken Italiaans ijs. Wist je dat deze ijssalon op 28 minuten van ‘t Hooge Holt ligt? Deze reistijd is niet voor niets, want de ijssalon ligt namelijk op het drielandenpunt van Twente, het Vechtdal en Salland. Zeker de moeite waard dus!

2. Atelier Bonvanie

Bij Atelier Bonvanie geniet je niet alleen van heerlijk schepijs, maar ook van bonbons en veel andere lekkere chocolade. Op 35 minuten van ‘t Hooge Holt ben je al in de hemel van allerlei verschillende smaken. Op authentieke wijze maken ze hun Italiaanse schepijs en houden daarbij veel rekening met verschillende allergieën. Een ijssalon voor écht iedereen dus!

Chocolade ijs voor een ijssalon

3. IJssalon Toscana

Op maar 10 minuten rijden van 't Hooge Holt, in Hardenberg, vind je ijssalon Toscana. Je bent er dus zo! In de eigen ijsmakerij worden de verschillende smaken op eerlijke wijze bereid. Ze maken het ijs met echt fruit, wat je ijsje heerlijk fris maakt! Wat wil je nog meer in de warme zomer?

4. IJssalon Ekkelenkamp

In Overijssel vind je niet alleen kleine salons; Ekkelenkamp is een van de grootste ijssalons van Nederland en echt een begrip in Overijssel! Een bezoekje aan dit pareltje mag dan ook zeker niet ontbreken. De smaken worden bereid met streekproducten, waardoor het een echt lokaal bedrijf is. Je vindt deze aanrader op 26 minuten rijden vanaf vakantiepark ‘t Hooge Holt.

Verschillende smaken Italiaans ijs in de ijssalon

Wil jij al deze ijssalons wel eens uitproberen? Boek dan een accommodatie bij ‘t Hooge Holt en je bent overal dichtbij!

Bekijk alle beschikbare vakantiehuizen

De zekerheid van: