Welke vakantiewoning kies ik? Alle types uitgelegd

Oei, keuzestress? Begrijpelijk. Met meer dan 200 vakantiehuizen en 18 woningtypes is het lastig om snel te beslissen wat je zoekt in een vakantie. Daarom helpen we je een handje. In dit artikel lees je welke vakantiewoning het best past bij jouw wensen. Bekijk ook de plattegrond voor meer duidelijkheid.

Liever een stenen of een houten huis?

Op ‘t Hooge Holt kun je de huizen simpelweg onderverdelen in 2 grote categorieën: houten bungalows en stenen vakantiehuizen (of de stenen groepsaccommodaties). Je voorkeur is natuurlijk persoonlijk, maar er zijn ook een paar duidelijke verschillen. Zo zijn de houten bungalows gelijkvloers, wat de huizen toegankelijker maakt voor mensen die slecht ter been zijn. Verder is het een kwestie van smaak: ga je voor knus hout of modern steen?

Vakantiehuis met veel natuur eromheen
De stenen vakantiehuizen van Zwaluw staan ruim aan het groen.

Liever aan het water of aan het groen?

De accommodaties aan het water zijn zeer populair op ‘t Hooge Holt. Aan de achterkant van het park is een grote visvijver met zo’n 80 huizen eromheen. Hier kun je genieten van het uitzicht of natuurlijk vissen! Anderzijds zijn er redenen om liever niet aan het water te zitten. Niet iedereen houdt ervan en met kinderen heb je misschien liever een speeltuin. De rest van de woningen zijn daarom aan het groen, lekker in de natuur.

Bekijk alle vakantiehuizen

Ben je met kleine kinderen?

Als je op vakantie gaat met kleine kinderen is woningtype Eekhoorn de ideale keuze. Deze kindervakantiewoningen liggen dicht bij de speeltuin en andere leuke faciliteiten. Bovendien zijn ze uitgerust met speciale inventaris, zoals een kinderbed, een box, een kinderstoel en traphekjes boven en beneden. Geschikt voor maximaal 6 personen en de hond mag mee.

Uitzicht op grasveld met vakantiehuizen
Woningtype Eekhoorn is speciaal voor kleine kinderen.

Welke woning is rolstoelvriendelijk?

Ben jij of is iemand uit jouw reisgezelschap slecht ter been of afhankelijk van een rolstoel? Dan zijn de houten bungalows een optie. Deze woningen zijn gelijkvloers en de veranda kan voorzien worden van een oprijplank. Dit kun je van tevoren aanvragen bij de klantenservice. De stenen woningen hebben allemaal een slaapkamer en een badkamer beneden en zijn dus ook deels toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

  • Woningtype Olso: Dit woningtype is het meest geschikt voor rolstoelgebruikers, omdat de wc zich in de badkamer bevindt. Ook is de douche ruimer.
  • Woningtypes Stavanger, Malmö, Helsinki: Deze woningen hebben een ruimere gang en een douche naast het bad.

Daarnaast heeft Villa Vechtrijk slaapkamers beneden met brede deuren en zonder drempels. Volledig aangepaste woningen zijn er op 't Hooge Holt helaas niet.

Met hoeveel personen ben je?

Een heel simpel onderscheid kun je maken tussen 4-persoons- en 6-persoonswoningen. Bijna alle woningen zijn voor (minstens) 6 personen. Ben je met 2 tot 4 personen? Dan kun je het beste kiezen voor woningtypes Stavanger, Oslo, Kopenhagen en Stockholm. Dit zijn allemaal houten bungalows met 2 slaapkamers. Wil je toch meer slaapkamers? Dan kun je alle andere woningtypes kiezen.

Bekijk alle vakantiehuizen

Ben je met een grote groep?

Er zijn 3 accommodaties op ‘t Hooge Holt die geschikt zijn voor groepen vanaf 10 personen. Zo is er de groepsaccommodatie voor 16 personen. Deze woning heeft 6 slaapkamers en is van alle gemakken voorzien. Wil je wat meer luxe? Dan zijn Bosrijk (10 personen), Groenrijk (10 personen) en Villa Vechtrijk (12 personen) de perfecte keuze.

Mooie huis met lange tafel en veel stoelen
Villa Vechtrijk is net nieuw.

Neem je een hond mee? 

Als je een trouwe viervoeter hebt neem je die natuurlijk het liefst mee op vakantie. Gelukkig zijn daarvoor volop mogelijkheden op ‘t Hooge Holt. In de meeste woningen mag de hond zelfs gewoon mee. Daarom noemen we hier de woningen waar de hond niet is toegestaan: Malmö (houten bungalow), Zwaluw (stenen huis), Bosrijk en Groenrijk (beide 10 personen). Ook handig om te weten als je een (zware) allergie hebt.

Mooie bruine hond in het gras
Honden zijn zeker welkom op 't Hooge Holt.

Vind je een vaatwasser, wasmachine en droger belangrijk?

Soms wil je op vakantie meer luxe dan thuis, of juist dezelfde luxes als thuis. Daarom is een deel van de vakantiewoningen op ‘t Hooge Holt uitgerust met de combinatie vaatwasser, wasmachine en droger. Deze combinatie vind je in de woningtypes Malmö , Goudkarper,  Stavanger, Stockholm, Eekhoorn, Goudvink en de groepsaccommodaties

Bekijk alle vakantiehuizen

Vind je een open haard belangrijk?

In elk seizoen, maar natuurlijk vooral in de winter, is het heerlijk om te beschikken over een open haard. Het zorgt altijd voor extra warmte en gezelligheid. Daarom is dit misschien wel een van jouw prioriteiten bij het kiezen van een vakantiewoning. Alle woningen aan het water (Goudkarper, Meerval, Snoekbaars) hebben sowieso een open haard. Van de woningen aan het groen hebben GoudvinkZwaluw, Eekhoorn, Stavanger, BosrijkBever en Villa Vechtrijk een haard.

Houten bungalow met grasveld
Woningtype Stockholm is uitgerust met een infraroodsauna.

Vind je wellness belangrijk?

Een eigen wellnessfaciliteit kan heerlijk zijn op vakantie. Er zijn een paar woningtypes die zo’n extraatje bieden. Alle huizen van woningtype Stockholm hebben een infraroodsauna en Villa Bosrijk heeft een Sunshower. Op het vakantiepark vind je daarnaast nog een binnen- en buitenzwembad en een kapsalon.

Nog even samengevat:

 Type Steen Hout Personen Vaatw Wasm. Droger  Water  Groen Kindvr. Hond Haard
 Goudkarper X   6 X X X X     X X
 Meerval X   6       X     X X
 Snoekbaars X   6       X     X X
 Eekhoorn X   6 X X X   X X X X
 Zwaluw X   6         X     X
 Dalkruid X   6         X   X  
 Goudvink X   6 X X X   X   X X
Bever X   6         X   X  
 Oslo   X 4         X   X  
 Helsinki   X 6         X   X  
 Malmö   X 6 X X X   X      
 Stavanger   X 4 X X X   X   X X
 Stockholm   X 4 X X X   X   X  
 Kopenhagen   X 4         X   X  
 Bosrijk X   10 X X X   X     X
 Vechtrijk X   12 X X X   X   X X
 Groep XL X   16 X X X   X   X  
 Groenrijk X   10 X X     X      

 

Heb je je keuze kunnen maken? Boek dan gauw jouw favoriete vakantiehuis.

Bekijk alle vakantiehuizen

De zekerheid van: