Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wandelen rond Gramsbergen

Vakantiepark ’t Hooge Holt ligt in Gramsbergen, aan de rand van het Nederlandse- en Duitse Vechtdal. Het Vechtdal is een groene en gastvrije vakantiebestemming waar heerlijk gewandeld kan worden. Kies voor een wandelroute langs de meanderende Vecht en geniet van de bossen, landgoederen en weide gebieden. Onderweg zijn er voldoende bankjes om te picknicken.

 

Met het wandelnetwerk Vechtdal wordt het u ook nog eens heel gemakkelijk gemaakt. Van knooppunt tot knooppunt tot een Lange Afstandswandeling, zoals het Vechtdalpad langs de uiterwaarden van de Vecht. Wij geven u drie tips voor mooie wandelingen in de omgeving van de vakantiehuizen op vakantiepark ’t Hooge Holt.

Willem Holthuispad

Bij het NS-Station in Gramsbergen is een Toeristisch Overstap Punt. Dit is een startpunt waar meerder bewegwijzerde wandelroutes beginnen. Hier begint ook het Willem Holthuispad.

Voormalig dijkgraaf Wim Wolthuis kreeg bij zijn afscheid van waterschap Velt en Vecht een cadeau in de vorm van een pad met zijn eigen naam. Het Willem Wolthuispad start bij het station van Gramsbergen en loopt via de uitwaarden en over de dijken van de Vecht tot Laar in Duitsland. Evenals de Vecht zelf, vormt het pad een verbinding tussen Nederland en Duitsland. Het bijzondere van de route is dat er heel veel zicht is op de Vecht en op de kunstwerken die her en der langs het water verspreid staan. De route is een toepasselijk cadeau, want gedurende zijn loopbaan heeft Wim Wolthuis een succesvolle samenwerking met de Duitse buren tot stand weten te brengen.

Wandelen rond de Lemelerberg

De Lemelerberg ligt 30 kilometer ten zuiden van Gramsbergen maar is de reis waard. Het is een stuwwal van zo’n zestig meter hoog die in de voorlaatste ijstijd is ontstaan. De Lemelerberg wordt gekenmerkt door heide, loofbos en stuivende zandvlaktes. Bovenop de Lemelerberg ligt een grote zwerfkei, een dikke steen, die tijdens deze ijstijd is meegevoerd. De Lemelerberg is toegankelijk voor iedereen! Zo heb je keuze uit verschillende wandelroutes. Er is zelfs een rolstoelpad. De Bergenroute van 12 kilometer is door een wandeltijdschrift uitgeroepen tot de mooiste wandeling van de gemeente Ommen. De route start bij Camping de Lemeler Esch en via een route van blauwe paaltjes loopt u door bos en over hei.

Groene Wisselroute

Groene Wissels zijn rondwandelingen van 10 tot ruim 20 km. Ze beginnen en eindigen bij hetzelfde treinstation of dezelfde bushalte. De wandelingen zijn zo makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en lopen door mooie streken verspreid over Nederland. De Groene Wisselroute Gramsbergen begin op het NS Station van Gramsbergen. De routebeschrijving kunt u hier bekijken en uitprinten.