Hardenberg

Zo’n 10 kilometer ten zuiden van Vakantiepark ‘t Hooge Holt ligt Hardenberg. Deze stad is prachtig gelegen aan de Vecht rivier, en verdient absoluut een bezoekje. Een van de mooiste monumenten van de stad is de Oelemölle. Deze 150 jaar oude molen staat zo’n beetje in het hartje van de stad, en is open voor bezoek (op afspraak). Een andere aanrader is een ritje over de Vecht. Dit kun je natuurlijk per boot doen, maar een tocht per kano is nog veel leuker! Laat je rustig afdrijven en bewonder de mooie natuur.

Na zo’n inspannende tocht heb je natuurlijk zin in een hapje en drankje. Hiervoor is er keuze genoeg in Hardenberg. Langs de waterkant en aan de Markt vind je ijssalons, cafés en koffietentjes waar je terecht kunt voor een warm of koud drankje. En als je zin hebt in een grotere maaltijd zijn er verschillende gezellige restaurants waar je terecht kunt voor een diner. Ook beschikt Hardenberg over een groot winkelaanbod. Het winkelcentrum is onlangs compleet vernieuwd en het vernieuwde aanbod bestaat uit een combinatie van bekende ketens met kleine hippe boutiques en veel horeca. Mogelijkheden zat om je hier een hele dag te vermaken!

Als je in de maand juni op bezoek komt heb je kans om het luchtballonfestival mee te maken. Bij dit evenement stijgen tientallen luchtballonnen tegelijk op vanaf de oevers van de Vecht. Een bijzonder gezicht!

De zekerheid van: