Ommen

Ommen ligt op zo’n 25 kilometer afstand van Vakantiepark ‘t Hooge Holt. Dat betekent dat je met de auto binnen een half uurtje in hartje Ommen kunt zijn. Een bezoekje aan deze stad is een echte aanrader. Net als het nabij gelegen Coevorden kent ook Ommen een rijke geschiedenis. Dankzij haar ligging aan de Vecht speelde de Ommen een belangrijke rol in de tijd van de Hanzesteden. Wie goed rondkijkt in het centrum zal nog verschillende oude panden vinden die uit die tijd stammen.

De beste reden om Ommen de bezoeken is echter vanwege de prachtige natuur in de omgeving. De uitgestrekte bossen ten zuiden van de stad bieden een prachtige wandellocatie aan toeristen, en ook langs de Vecht rivier, die zich langzaam een weg baant tussen de weilanden, is het heerlijk kuieren.

Als je in Ommen bent is het zeer de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Landgoed Het Laer. Dit statige 18e eeuwse landhuis is omgeven door prachtige landerijen en ligt midden in het bos. Het is dan ook een perfecte startlocatie voor een lange wandeling door de natuur.

De zekerheid van: