7x leuke zomeractiviteiten in en om Gramsbergen

Heb je een vakantie geboekt naar 't Hooge Holt deze zomer? Of overweeg je een vakantie te boeken? Dan komt deze zomeragenda voor 2023 zeker van pas. Naast alle leuke activiteiten óp het vakantiepark is er ook buiten het park genoeg te beleven aan zomermarkten en -festivals. Veel plezier!

1. Pulledag in Hoogeveen

Markt met kraam met kaas

Pulledag is inmiddels een jaarlijkse zomertraditie in Hoogeveen. Elke donderdag staat de binnenstad in het teken van gezelligheid: de standaard wekelijkse markt wordt aangevuld met een kindermarkt, vlooienmarkten, een braderie en entertainment. De naam Pulledag verwijst naar het oude woord voor melkbus. Elke donderdag kreeg de melkboer zijn verdiende geld in een envelop, waarna zijn vrouw het kon uitgeven aan boodschappen op de markt. Lang leve Pulledag!

Elke donderdag, van 27 juli t/m 31 augustus.

2. Zomersmaak in Hardenberg

Elke donderdag organiseert Hardenberg een Zomersmaak-evement met allerlei leuke activiteit. Elke week staat het spektakel in het teken van een ander land. Zo kun je genieten van Italiaans ijs, Mexicaanse muziek, Spaanse dans of een lekker Hollands sfeertje.

3. Zomermarkten in Dedemsvaart

Ook in Dedemsvaart kun je verschillende zomermarkten bezoeken dit jaar. Elke laatste zaterdag van de maand is er in het centrum een braderie en vlooienmarkt, met iedere week een bijzondere toevoeging. Zo is er in juni een meet & greet met Pickacu van Pokémon en in september een hobby- en crea-markt.

Zaterdag 24 juni, zaterdag 29 juli, zaterdag 26 augustus en zaterdag 30 september van 10:00 tot 16:30 uur.

4. Vestingbraderie Coevorden

Op twee zaterdagen is het deze zomervakantie extra gezellig in het centrum van Coevorden. Op 8 juli en 12 augstus is er een braderie en vlooienmarkt. De kramen zijn te vinden op de markt en in de winkelstraten van Coevorden. 

Zaterdag 8 juli, en zaterdag 12 augustus. 

5. Holthoner Oogstdag 2023

Ouderswets oogsten

Ga terug in de tijd op de jaarlijkse Holthoner Oogstdag. Dit traditionele, muzikale en nostalgische oogstevenement keert ook deze zomer weer terug. Op het terrein van landgoed De Groote Scheere in het gezellige dorpje Holthone is er de hele dag van alles te doen. Zo zijn er verschillende demonstraties van ambachtelijke landbewerking en een show van oude tractoren. Ook kun je struinen langs de marktkraampjes en genieten van een hapje en een drankje. Zo kun je overheerlijke pannekoeken eten en genieten van vers gebakken brood uit de houtgestooke ovens. Bovendien zullen er diverse muzikale optredens zijn. Kom jij het boerenleven van vele jaren geleden mee maken? 

Zaterdag 29 juli vanaf 10:30 uur. Toegang is € 3,00.

6. Strawberry Fields Festival

Op zaterdag 15 juli vindt in Dedemsvaart voor de vierde keer het Strawberry Fields Festival plaats. Dit intiemste festival van Overijssel mag je niet missen! De line-up bestaat momenteel al uit The Kik, New Cool Collective en DeWolff. Ben jij benieuwd naar de gehele line-up? Klik dan hier. Verder zijn er theatervoorstellingen, kleinkunst, is er een markt, genoeg lekker eten, een bar en voldoende ruimte om te luieren of te dansen. Ook voor kinderen worden er speciale activiteiten georganiseerd. Dat klinkt als een topdag, toch? 

Zaterdag 15 juli van 14:00 tot 0:00 uur.

7. Gramsbergen Lichtstad

Van vrijdag 25 augustus t/m zaterdag 2 september staat Gramsbergen volledig in het teken van lichtjes. Tijdens het evenement, dat toepasselijk Gramsbergen Lichtstad heet, kun je niet alleen genieten van prachtig verlichte straten, maar ook allerlei sportieve en culturele activiteiten. Bovendien worden er routes uitgezet om de sprookjesachtige taferelen goed te kunnen bewonderen, je kunt deze routes zowel met de auto als met de fiets rijden. Speciaal hiervoor komen mensen massaal naar Gramsbergen. Wees erbij!

Van vrijdag 25 augustus t/m zaterdag 2 september.

De agenda in de zomer van 2023 is weer mooi vol! Word jij ook enthousiast van deze activiteiten, maar heb je nog geen vakantie geboekt naar Gramsbergen? Boek dan nu je vakantie naar 't Hooge Holt.

Bekijk vakantiehuizen


 

De zekerheid van: