De leukste activiteiten in de buurt van ‘t Hooge Holt

Een dagje Slagharen

Attractiepark Slagharen is een van de oudste en bekendste pretparken van ons land. Slagharen werd in de jaren 60 opgericht als ‘ponypark’, maar groeide al snel uit tot een echt pretpark. Er kwamen attracties bij, net als een groot zwembad en een monorail. Tegenwoordig worden bezoekers vooral getrokken door het Wilde Westen thema dat terugkomt bij de meeste attracties, zoals in de achtbaan Gold Rush, de waterbaan Wild West Adventure en de octopus Tomahawk. Het zwembad is tegenwoordig vervangen een heus tropisch waterpark; het Aqua Mexicana, met een leuk Mexicaans tintje.

Slagharen bevindt zich op slechts 10 kilometer afstand vanaf vakantiepark ‘t Hooge Holt, en is een gegarandeerd succes als dagje uit met de kinderen. Voor meer informatie over openingstijden check je de website.

Bezoek Avonturenpark Hellendoorn

Iets verder weg dan Attractiepark Slagharen, maar ook zeker de moeite van een bezoekje waard: Avonturenpark Hellendoorn! In dit familiepark, op zo’n 40 kilometer afstand vanaf ‘t Hooge Holt, liggen meer dan dertig avontuurlijke attracties, spannende shows en evenementen op jou te wachten. Het park beschikt naast drie achtbanen ook over een wildwaterbaan, een hoge zweefmolen en een schommelschip. Voor de kleine gasten zijn er draaimolen, trampolines, glijbanen en (nieuw dit jaar) de Jungle Expedition. In deze waterbaan ga je per boot op zoek naar Roger en Geelsnavel in de jungle van Hellendoorn. Spannend!

Na een dag vol avontuur, entertainment en vertier kun je met het hele gezin bijkomen bij een van de horecagelegenheden van Avonturenpark Hellendoorn. Een lekker patatje bijvoorbeeld, met een snackje en een koud drankje; de perfecte afsluiter van een geweldige dag. Meer informatie vind je op de website van Hellendoorn.

Wildlands Adventure Zoo

Als jij je een dagje in Afrika, Zuid-Amerika of op de Noordpool wilt wanen, dan is Wildlands Adventure Zoo in Emmen waar jij naar op zoek bent. Deze gloednieuwe dierentuin ligt op een half uurtje rijden vanaf vakantiepark ‘t Hooge Holt; perfect voor een gezellige dag uit! Het park is opgedeeld in vier verschillende geografische zones, elk met haar eigen flora en fauna. In Animazia bijvoorbeeld vind je allerlei tropische vissen, en zeeschildpadden, terwijl je in Jungola kennis maakt met slingerapen, maki’s en Aziatische olifanten. In Serenga rijd je in een safaribus tussen de savannedieren, en in Nortica krijg je de kans om pinguïns en ijsberen van dichtbij te bekijken.

Naast het bewonderen van tientallen diersoorten kan je bij Wildlands ook genieten van verschillende attracties (de achtbaan Tweestryd bijvoorbeeld!) en van spectaculaire shows en informatieve presentaties. Dit alles maakt een bezoek aan Wildlands Adventure Zoo een geheid succes voor elke leeftijdscategorie.


Hunebedcentrum Borger

Borger is de hunebedhoofdstad van Nederland. In de bossen rondom dit Drentse dorpje vind je maar liefst 16 verschillende hunebedden, waaronder de grootste van ons land. Je waant je er echt in de prehistorie! In heb bijbehorende informatiecentrum maak je kennis met de vroegste bewoners van Europa; de ijstijd-boeren die de hunebedden bijna 5500 jaar geleden hebben gebouwd. Via multimedia producties leer je van alles over hun lokale gebruiken en rituelen, over hoe ze leefden en woonden, over jachttradities en natuurlijk over hun bouwmethodes. Daarnaast zijn er drie oertijd boerderijen gebouwd; eentje uit de steentijd, uit de bronstijd en uit de ijzertijd. Kinderen vinden het fantastisch om door deze oude monumenten te dwalen en om zich te verplaatsen in onze prehistorische voorouders!

Borger ligt op ongeveer 40 minuten rijden vanaf vakantiepark ‘t Hooge Holt. Een bezoek aan het Hunebedcentrum is ook goed te combineren met een dagje Emmen, dat op de route ligt. Voor meer informatie over de openingstijden over exposities check je de website.

Mommeriete brouwerij

Brouwerij Mommeriete in Gramsbergen is een echte familiebrouwerij. Al meer dan 10 jaar brouwen Gert en Carina hier hun eigen bieren. In diverse koperen ketels worden maar liefst zeven verschillende speciaalbieren gebrouwen die je ter plekke kunt proeven of kunt meenemen. Er is voor elk wat wils; blond, bock, tripels en nog veel meer, elk met een ander alcoholpercentage. Naast bieren worden er ook verschillende zelfgemaakte delicatessen verkocht. Een bierkaas, bierworst en een bierpaté bijvoorbeeld, natuurlijk allemaal bereid met zelfgebrouwen bieren.

Wat Brouwerij Mommeriete onderscheidt van veel andere familiebrouwerijen is dat het mogelijk is om rondleidingen en proeverijen te doen, en om een echte workshop bierbrouwen te volgen. Daarnaast zijn er regelmatig culinaire bieravonden, waarbij allerlei lekker hapjes worden gecombineerd met een bijpassend biertje. Op het grote terras en in het proeflokaal wordt je regelmatig vergezeld met livemuziek van lokale opkomende artiesten. Meer weten, of een reservering maken? Dat kan hier.

Verken het Vechtdal

Het Vechtdal is één van de mooiste plekjes in heel Nederland. Dit dal is in de loop der tijden uitgesleten door de rivier de Vecht, en loopt van Gramsbergen aan de Duits grens tot aan Zwolle. Je vindt er tientallen kastelen, havezaten en landgoederen. Prachtig voor een lange wandeling of fietstocht met het gezin, met zijn tweeën of lekker alleen!

Boek een vakantiehuis

De zekerheid van: