Genieten in attractiepark Slagharen

Komt u binnenkort vakantie vieren met uw gezin in een van de vakantiehuizen op ’t Hooge Holt? Dan kunt u een bezoek aan het authentieke familiepark Slagharen niet laten liggen. Attractie- & Vakantiepark Slagharen is een van de oudste attractieparken van Nederland en ligt op minder dan een kwartiertje rijden van vakantiepark ’t Hooge Holt. Net buiten het dorp Slagharen ligt – op een terrein van meer dan 80 hectare - een attractiepark waar jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers worden verwelkomd. 

Terug in de tijd

Het begon allemaal in 1963 toen Henk Bemboom, een winkelier uit Slagharen, een aantal vakantiehuisjes op een stuk landbouwgrond plaatste en bij ieder huisje een shetlandpony en een wagentje aanbood. Shetlanders waren in die tijd nog onbekend fenomeen in ons land. De bungalows met de kleine paardjes kregen veel aandacht in de media en werden daardoor een populaire vakantiebestemming. Al snel groeide het aantal huizen en werd het park uitgerust met een zwembad, een speeltuin en een zandbak. Vanaf 1965 ontwikkelde het park zich tot een echt attractiepark waar ook dag bezoekers zich konden vermaken met lachspiegels, een theater met een waterorgel, een boten bassin, horeca en een ponybaan. 

Van ponypark tot attractiepark met zwembad

In de jaren erna groeide het park razendsnel uit tot een volwaardig en erkend attractiepark. De vakantiehuizen met de pony’s werden verplaatst naar een bungalowpark, zo’n vijf kilometer verderop. In de jaren ’70 van de vorige eeuw werd Slagharen onder leiding van Henk Bemboom het eerste park in Nederland waar bezoekers met het betalen van één prijs toegang hadden tot alle attracties. 

Gedurende de tijd groeiden de attracties niet alleen in hoeveelheid, maar ook in omvang. Zo is er een klassieke monorail aangelegd die door het gehele park rijdt. Eind jaren tachtig werd er naast het openluchtzwembad ook een overdekt zwembad op Slagharen geopend. In 2015 werd dit overdekte zwembad vervangen door het spetterende zwemcomplex Aqua Mexicana. 

Bloedstollende attracties

Oprichter Henk Bemboom is in 2014 op 93-jarig leeftijd overleden en het park is nu in handen van een Spaanse investeerder. Bezoekers worden tegenwoordig vooral getrokken door de grote avontuurlijke attracties in het park zoals Apollo, Enterprise, Free Fall, de achtbaan Gold Rush, de Wild West Adventure en Tomahawk. Naast de adrenaline kick kunt u ook genieten van het park entertainment door een 4D-film te bekijken of goud te zoeken in de Gold Mine. In de zomermaanden is iedere dag om 18.30 uur een parade door de hoofdstraat van het Westerndorp. Nieuw in 2019 is het Black Hill Ranger Path, een spannend parcours met klimwanden, een track met drie niveaus en een unieke rollglider is dé uitdaging voor liefhebbers van het betere klim- en klauterwerk. 

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen
Veilig betalen met:
iDEAL