Zomer 2022: 8x leuke activiteiten in en om Gramsbergen

Heb je een vakantie geboekt naar 't Hooge Holt deze zomer? Of overweeg je een vakantie te boeken? Dan komt deze zomeragenda voor 2022 zeker van pas. Naast alle leuke activiteiten óp het vakantiepark is er ook buiten het park genoeg te beleven aan zomermarkten en -festivals. Veel plezier!

1. Pulledag in Hoogeveen

Markt met kraam met kaas

Pulledag is inmiddels een jaarlijkse zomertraditie in Hoogeveen. Elke donderdag staat de binnenstad in het teken van gezelligheid: de standaard wekelijkse markt wordt aangevuld met een kindermarkt, vlooienmarkten, een braderie en entertainment. De naam Pulledag verwijst naar het oude woord voor melkbus. Elke donderdag kreeg de melkboer zijn verdiende geld in een envelop, waarna zijn vrouw het kon uitgeven aan boodschappen op de markt. Lang leve Pulledag!

Elke donderdag, van 28 juli t/m 25 augustus.

2. Zomersmaak in Hardenberg

Elke donderdag organiseert Hardenberg een Zomersmaak-evement met allerlei leuke activiteit. Elke week staat het spektakel in het teken van een ander land. Zo kun je genieten van Italiaans ijs, Mexicaanse muziek, Spaanse dans of een lekker Hollands sfeertje.

3. Zomermarkten in Dedemsvaart

Ook in Dedemsvaart kun je verschillende zomermarkten bezoeken dit jaar. Elke laatste zaterdag van de maand is er in het centrum een braderie en vlooienmarkt, met iedere week een bijzondere toevoeging. Zo is er in juli een meet & greet met Buurman en Buurman en in augustus een hobby- en crea-markt.

Zaterdag 30 juli en zaterdag 27 augustus van 10:00 tot 16:00 uur.

4. Vestingbraderie Coevorden

Op drie zaterdagen is het deze zomervakantie extra gezellig in het centrum van Coevorden. Op 30 juli is de Piekiesmarkt, met braderie en vlooienmarkt. Op 13 en 20 augustus staat de stad in het teken van de Middeleeuwen met de Kasteeldagen en de Vestingbraderie, ook met vlooienmarkt.

Zaterdag 30 juli, zaterdag 13 augustus en zaterdag 20 augustus.

5. Holthoner Oogstdag 2022

Ouderswets oogsten

Ga terug in de tijd op de jaarlijkse Holthoner Oogstdag. Op het terrein van de pannenkoekenboerderij (tip voor ‘s avonds) van het dorpje Holthone is er de hele dag iets te doen. Zo zijn er verschillende demonstraties van ambachtelijke landbewerking en een show van oude tractoren. Ook kun je struinen langs de marktkraampjes en genieten van een hapje en een drankje.

Zaterdag 6 augustus vanaf 10:30 uur. Toegang is € 3,00.

6. Woezel & Pip in Hardenberg

De twee beroemdste honden van Nederland, Woezel & Pip, komen op 6 augustus naar Hardenberg.  Ze werden bedacht door Guusje Nederhorst en hebben sinds 2007 Nederland veroverd met hun leuke boekjes, muziek en theatershows. Altijd leuk met kleintjes!

Zaterdag 6 augustus van 11:00 tot 15:00.

7. Strawberry Fields Festival

Op zaterdag 20 augustus vindt in Dedemsvaart voor de derde keer het Strawberry Fields Festival plaats. De line-up bestaat momenteel al uit The Kik, New Cool Collective en DeWolff. Verder zijn er theatervoorstellingen, is er een markt, een bar en voldoende ruimte om te luieren of te dansen. Ook voor kinderen worden er speciale activiteiten georganiseerd. Dat klinkt als een topdag!

Zaterdag 20 augustus van 14:00 tot 0:00 uur.

8. Gramsbergen Lichtstad

Van vrijdag 26 augustus t/m zaterdag 3 september staat Gramsbergen volledig in het teken van lichtjes. Tijdens het evenement, dat toepasselijk Gramsbergen Lichtstad heet, kun je niet alleen genieten van prachtig verlichte straten, maar ook allerlei sportieve en culturele activiteiten. Speciaal hiervoor komen mensen massaal naar Gramsbergen. Wees erbij!

Van vrijdag 26 augustus t/m zaterdag 3 september.

De agenda in de zomer van 2022 is weer mooi vol! Word jij ook enthousiast van deze activiteiten, maar heb je nog geen vakantie geboekt naar Gramsbergen? Boek dan nu je vakantie naar 't Hooge Holt.

Bekijk vakantiehuizen


 

De zekerheid van: