Zomer 2022: 9x leuke activiteiten rondom Gramsbergen

Heb je een vakantie geboekt naar 't Hooge Holt deze zomer? Of overweeg je een vakantie te boeken? Dan komt deze zomeragenda voor 2022 zeker van pas. Naast alle leuke activiteiten óp het vakantiepark is er ook buiten het park genoeg te beleven aan zomermarkten en -festivals. Veel plezier!

1. Festival Night of the Forest

Op 9 juli vindt in Gramsbergen het cultureel festival Night of the Forest plaats. In het Gramsberger Bosje laat Gramsbergen in één avond zien wat het dorp cultureel te bieden heeft. Er is muziek, dans, toneel, theater, beeldende kunst, poëzie en natuurlijk heel veel gezelligheid.

Zaterdag 9 juli van 18:30 tot 1:00 uur.

2. BARREL Food Truck Fest

Heb je vroeg vakantie dit jaar? Dan ben je misschien wel op tijd op ‘t Hooge Holt om te genieten van het BARREL Food Truck Fest in Hardenberg. In het weekend van 9 en 10 juli wordt de Markt van Hardenberg omgetoverd tot een foodfestival, met goed eten, lekkere drankjes en muziek. Het is gratis toegankelijk.

Zaterdag 9 en zondag 10 juli vanaf 12:00 uur.

3. Oldtimerdag Coevorden

Oude gele auto

Oldtimerdag Coevorden viert dit jaar een jubileum. Het is al de tiende editie van dit gezellige evenement in het centrum van Coevorden. Alle auto- en andere voertuigliefhebbers komen op 23 juli samen om de meest bijzondere oldtimers te bewonderen. Je ziet hier zowel auto’s en brommers als motoren en trekkers. Ook Amerikaanse auto’s zijn dit jaar veelal van de partij.

Zaterdag 23 juli van 9:00 tot 17:00 uur.

4. Zomerkermis Coevorden

Kermis is altijd feest voor jong en oud. Ga een dagje uit met het gezin en probeer alle attracties op de Zomerkermis Coevorden. Dit jaar vindt de Zomerkermis plaats van woensdag 27 juli tot en met zondag 31 juli. Kom maar op met die suikerspin!

Van woensdag 27 t/m zondag 31 juli.

5. Pulledag in Hoogeveen

Markt met kraam met kaas

Pulledag is inmiddels een jaarlijkse zomertraditie in Hoogeveen. Elke donderdag staat de binnenstad in het teken van gezelligheid: de standaard wekelijkse markt wordt aangevuld met een kindermarkt, vlooienmarkten, een braderie en entertainment. De naam Pulledag verwijst naar het oude woord voor melkbus. Elke donderdag kreeg de melkboer zijn verdiende geld in een envelop, waarna zijn vrouw het kon uitgeven aan boodschappen op de markt. Lang leve Pulledag!

Elke donderdag, van 28 juli t/m 25 augustus.

6. Zomermarkten in Dedemsvaart

Ook in Dedemsvaart kun je verschillende zomermarkten bezoeken dit jaar. Elke laatste zaterdag van de maand is er in het centrum een braderie en vlooienmarkt, met iedere week een bijzondere toevoeging. Zo is er in juli een meet & greet met Buurman en Buurman en in augustus een hobby- en crea-markt.

Zaterdag 30 juli en zaterdag 27 augustus van 10:00 tot 16:00 uur.

7. Vestingbraderie Coevorden

Op drie zaterdagen is het deze zomervakantie extra gezellig in het centrum van Coevorden. Op 30 juli is de Piekiesmarkt, met braderie en vlooienmarkt. Op 13 en 20 augustus staat de stad in het teken van de Middeleeuwen met de Kasteeldagen en de Vestingbraderie, ook met vlooienmarkt.

Zaterdag 30 juli, zaterdag 13 augustus en zaterdag 20 augustus.

8. Holthoner Oogstdag 2022

Ouderswets oogsten

Ga terug in de tijd op de jaarlijkse Holthoner Oogstdag. Op het terrein van de pannenkoekenboerderij (tip voor ‘s avonds) van het dorpje Holthone is er de hele dag iets te doen. Zo zijn er verschillende demonstraties van ambachtelijke landbewerking en een show van oude tractoren. Ook kun je struinen langs de marktkraampjes en genieten van een hapje en een drankje.

Zaterdag 6 augustus vanaf 10:30 uur. Toegang is 3,00.

9. Strawberry Fields Festival

Op zaterdag 20 augustus vindt in Dedemsvaart voor de derde keer het Strawberry Fields Festival plaats. De line-up bestaat momenteel al uit The Kik, New Cool Collective en DeWolff. Verder zijn er theatervoorstellingen, is er een markt, een bar en voldoende ruimte om te luieren of te dansen. Ook voor kinderen worden er speciale activiteiten georganiseerd. Dat klinkt als een topdag!

Zaterdag 20 augustus van 14:00 tot 0:00 uur.

De agenda in de zomer van 2022 is weer mooi vol! Word jij ook enthousiast van deze activiteiten, maar heb je nog geen vakantie geboekt naar Gramsbergen? Boek dan nu je vakantie naar 't Hooge Holt.

Bekijk vakantiehuizen


 

De zekerheid van: